viernes, 26 de noviembre de 2010

TOTS ELS PARTITS de la OPOSICIÓ ABANDONEN EL PLE DE PRESUPOSTOS


• En un fet sense precedents rebutjen els comptes que presenten Tots per Argentona i CiU.
• El PP va demanar retirar els comptes municipals i pactar uns presupostos adients amb la situación económica del país.


El Ple extraordinari convocat per Tots per Argentona i CiU per tal d´aprovar els presupostos municipals del 2011 va tenir un final imprevist. Tots els partits de l´oposició ( PP, PSC, L´entesa, Agrupació d´Argentona i ERC) van abandonar el Ple després de les seves intervencions. El govern de coalició ja no té credibilitat i aquest fet sense presedents en el nostre municipi es un exemple clar.

Per la trascendencia del fet i per les repercusions que poden tenir els comptes pel proper govern d´Argentona volen fer la trascripció integra de la intervenció del nostre Regidor Jesús Hita:

En primer lloc vull dir que aquest regidor vol denunciar la falta de col•laboració de l’equip de govern donat que els pressupostos que avui es porten a aquest ple han estat entregats fa una setmana. Com poden comprendre en 7 dies es impossible fer un repàs exhaustiu de les contes municipals. Es una manca de respecte a la oposició i es una manca de respecte als ciutadans.

En segon lloc i del poc que hem pogut extreure, hem arribat a la conclusió de que son uns pressupostos irreals que no tenen res a veure amb les necessitats que té el poble, òbviament des de el nostre punt de vista.

Argentona necessita contenció, periodització de les actuacions i per sobre de tot una política encaminada a no castigar més les butxaques dels vilatans. Per si la gent encara no s’ha “enterat vostès” incorporen una pujada de l´IBI……. i això serà un cop més a les butxaques dels ciutadans.

Voldria dir que son uns pressupostos poc creïbles.

I no ho dic a la lleugera.

En els darrers tres anys han presentat vostès pressupostos que mai han acomplert. Quantes modificacions han fet al actual?No crec que aquest siguin una excepció. I no han acomplert perquè vostès son mals gestors. De números no en saben. I ho han demostrat moltes vegades. Com no son de fiar,!!! Es possible que durant els mesos que estaran al govern en el proper any es treguin altres pujades d’impostos, o altres despeses que no estan aquí comptabilitzades. O potser no perquè hi ha eleccions i volen semblar gent amb seny…..

Em permeteren que els hi digui també que tot i que vostès van prometre fa tres anys uns pressupostos participatius, aquesta vegada tampoc han complert. Aquest regidor no ha estat convocat a cap reunió per tal de prioritzar les despeses i les inversions….. alguna trobada per buscar el consens i l’acord en temps de crisis.

Perquè l’acord, el consens i el sentit comú es el que reclamen els ciutadans.

Vostès van a la seva.

Els hi poso un exemple: Quant el PP ha demanat no pujar l´IBI ni cas, quant el PP ha demanat congelar les taxes ni cas, quant el PP ha demanat congelar impostos ni cas, quant el PP ha demanat fer reunions amb empresaris i emprenedors ni cas…… ara que volen?

Els hi reitero: No son de fiar perquè diuen una cosa de cara a la galeria i fan una de molt diferent.

Un exemple més: L’any passat van allargar la vigència del pressupost perquè no sabien ni el que havien de fer. Els hi varem dir que no era manera de fer la feina. I ara volen aprovar a corre-cuita uns pressupostos irreals que no son els que Argentona necessita. Els hi proposo que retirin aquests comptes, i que convoquin amb caràcter d’urgència a tots els grups municipals per tirar endavant un pressupostos reals, uns pressupostos que siguin els que Argentona necessita.

El PP no pot votar aquest pressupostos.

I no els pot votar perquè el proper govern municipal en el que vostès no hi seran no es mereix un pressupost que no es podrà aplicar i que deixarà lligat de peus i mans al proper govern. Facin un exercici de responsabilitat, d’humilitat, de sentit comú, d’estimació a la Vila i retirin els pressupostos o marxin si no son capaços de reconèixer que ara es moment de sumar i no de restar. La seva presencia en el govern només produeix angoixa i pànic.

Per acabar els hi reitero el meu vot desfavorable i com a protesta, legitima, els vull anunciar ( i així ho demano a la Sra. secretaria perquè ho faci constar en l’acta) que aquest regidor abandona el Ple per la manca de sensibilitat d’aquest govern que està més preocupat en mantenir-se a la butaca del poder en lloc de mirar per l´interés de tots els vilatans.

No volem ser còmplices d’una estafa, que es el que son aquest comptes.

2 comentarios:

  1. Flaco favor a vuestros votantes y falta de respeto a los votos que os hemos dado. No soys de fiar los del PP, ni siquiera vais a las sesiones informativas ni nada y pasais de todo y encima os vais del pleno!!
    No os votaré mas!

    ResponderEliminar
  2. Amigo anonimo, creo que deberias leerte la intenvención que hizo el concejal del PP, porue si lo hubieras hecho verias que no tiene fundamento hablar de falta de respeto. Desde el PP intentamos trabajar todos los dias por el bien de Argentona, si nos das tus datos podremos contactar contigo para explicartelo mejor. Sigue confiando en nosotros y si tienes propuestas serán bienvenidas

    ResponderEliminar