jueves, 1 de julio de 2010

Els partits argentonins valoren la sentència de l'Estatut


Noticia d'Argentonacomunicacio

La majoria de grups recolzaran una moció de suport al text aprovat en referèndum
El ple municipal de juliol debatrà, molt provablement, una moció en suport a l'Estatut de Catalunya aprovat en referèndum. Cinc dels set grups municipals de l'Ajuntament d'Argentona ja s'han pronunciat públicament en contra de la recent sentència del Tribunal Consitucional. Ràdio Argentona ha recollit les opinions de tots els grups.
Ferran Armengol (Convergència i Unió): 'Encara que ja ens ho esperàvem, estem decebuts. Però hem de continuar treballant com si el que estigués en vigor fos l'Estatut aprovat pel poble de Catalunya. Per dir-ho d'alguna manera, com si fessim desobediència civil. Som una nació, tenim el dret a decidir, ho estem pal·lesant aquests dies amb les consultes populars. Ara ens trobem en un moment difícil en el que hem de posar en pràctica allò en què creiem'.
Ester Merino (L'Entesa): 'És una sentència que, tristament, no sorprèn i que posa de manifest el respecte de l'estat espanyol té per Catalunya: no la considera sobirana. La ciutadania ha de despertar i, més que mai, unir-se i treballar conjuntament i avançar en els drets de sobirania i decisió'.
Xevi Collet (Tots per Argentona): 'Nosaltres som un grup divers però el que tenim molt clar és que una decisió presa pel poble de Catalunya no pot ser tombada per un tribunal qüestionat que no representa la diversitat política i sociòloga del poble de Catalunya. Ha estat un procés enverinat. No podem oblidar el principi de la democràcia: el poble té la sobirania per decidir el seu futur'.
Manel Pérez (Esquerra Republicana): 'La retallada era d'esperar. Això reforçara encara més la moguda independentista, ens donarà ales i dins del dolent ens anira bé peqruè és una manera de tallar de cop i poder fer alguna cos aimporant. ja està bé que ens prenguin el pel d'aquesta manera. Ara és hora de que els partits s'adonin de la dimensió de tot plegat'.
Salvador Casas (PSC): 'Només podem valorar la sentència des de la indignació que ens ha provocat. L'Estatut ja és una eina jurídica, votada pels catalans, acordada pel Parlament i per les corts generals a Madrid. Però no hem d'oblidar que hi ha un rerafons pol´tiic en la sentència que parteix de la impugnació del Partit Popular i de la campanya de descrèdit que han fet contra Catalunya. Acatem la sentència però no la compartim'.
Jesús Hita (Partit Popular):'El Tribunal Constitucional ha dictat sentència i el que hem de fer els partits és respectar i acatar. Els polítics ens hem de centrar en els problemes reals dels ciutadans. Estem contents perquè ara tenim un Estatut constitucional que abans no teníem. no hi ha ni vençuts ni vencedors. Crec que la majorai de ciutadans de Catalunya aprova la sentència'.
Fèlix Rosa (Agrupació Argentona): 'La sentència és normal i esperada en aquesta direcció com esperava tothom. És trit les paraules del president de la Generalitat, i més essent un cordovès i una autoritat. No respecta les paraules del Tribunal Constitucional. Això és alarmant com a mínim'.

No hay comentarios:

Publicar un comentario